Hvilken havebænk skal du vælge til terrassen?

Hvis du for nyligt har fået lavet en ny terrasse – eller du blot ønske at ommøblere en eksisterende – bør du overveje en havebænk. Men en havebænk er ikke bare en havebænk. Der findes mange forskellige typer, priser og former. Så hvilken havebænk skal du vælge til terrassen?

Find din havebænk på havebaenke.dk, hvor du har et stort udvalg af flotte bænke til haven.

 

Typen af terrasse

Hvilken type havebænk du skal vælge til din terrasse, kommer an på hvilken type terrasse du har. En det en stilfuld træterrasse med andre flotte havemøbler? Er det en mere rustik terrasse med belægning af herregårdssten? Eller noget helt tredje?

Har du en stilfuld terrasse i træ, vil det give bedst mening, at anskaffe dig en havebænk i træ. Det vil passe bedst ind i stilen, og se bedst ud generelt. Alternativt kan du anskaffe dig en nonwood bænk, som ligner træ. Nonwood bænkene er lavet af et materiale, som til forveksling ligner træ. Til forskel fra træ, er det dog vedligeholdelsesfrit. Du får her altså træet flotte udseende, samtidig med at du ikke skal behandle eller male bænken jævnligt. Når det så er sagt, så er der noget helt særligt ved at have en bænk i rigtigt træ. Det giver en anden charme til terrassen. Her skal du veje op, hvad der passer bedst til dig og din terrasse.

 

Vægten på bænken

Nogle havebænke vejer meget. Det gør sig f.eks. gældende for bænke i metal og granit. Disse tunge bænke er ikke gode at anvende på en træterrasse. Det kan lave mærker i terrassen, og ødelægge underlaget. Her er det meget bedre at vælge en model i træ eller nonwood, som vi har beskrevet ovenfor. Alternativt kan du også vælge en bænk i plast. Bænk i plast er meget lette, men passer stilmæssigt ikke ind på alle typer terrasser. Samtidig vil man på en terrasse gerne have mulighed for at kunne flytte rundt på havemøblerne. Det får du problemer med, hvis du f.eks. vælge en havebænk i granit, som kan være utroligt tunge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *