Derfor skal du tænke over farverne i dit hjem

Når du skal male i dit hjem næste gang, kan det måske svare sig at tænke en ekstra gang over farverne. De har nemlig større betydning, end mange umiddelbart tror. Faktisk kan farver betyde en enorm stor del for den måde, vi opfatter et rum på.

Ikke nok med at farverne kan få rummet til at virke større eller mindre rent fysisk, så kan du også skabe en helt særlig følelse i det rum.

Her er farvernes betydning

Farverne har hver især deres egen betydning. Den mest klassiske farve i det danske hjem er hvid. Så lad os starte der.

Hvid: Den hvide farver repræsenterer det uskyldige, rene og sterile. Den er god til at skabe ro og så virker den neutral, hvilket gør det nemmere at arbejde med din indretning. F.eks. træder vægkunst bedre frem og rummet bliver mere roligt.

Gul: Når man bruger gul, kan man skabe effekten af det idérige, intellektuelle og fantasifyldte. Men farven kan også repræsentere jalousi og forræderi. Brugt rigtig vil farven dog ofte bringe energi og optimisme og fungere som et ekstra skud godt humør.

Orange: Den orange farve står for livsglæde og spontanitet. Den er venlig og imødekommende, men også legende. Den kan derfor være god i rum for kreative sjæle eller på et børneværelse. Men i kraft af dens imødekommenhed og hjertelige væsen er farven også god i f.eks. entre eller gang på vej ind i huset.

Rød: De fleste kender nok rød som passionens farve. Den står for kærlighed og lidenskab, men også det farlige og temperamentsfulde. Rød er modsat den gængse forståelse faktisk ikke en feminin farve, men en meget maskulin. Det skyldes, at den stammer fra krigsguden Mars.

Grøn: Den grønne farve er af natur harmonisk og afslappende. Den er fuld af håb og rummer ungdommens nerve. Den har masser af energi og er derfor også god til rum, hvor der skal arbejdes eller tænkes i kreative baner.

Blå: Blå er også en relativ populær farve i boliger. Det kan i høj grad skyldes, at den blå farve er beroligende og skaber både harmoni og stabilitet. Den fungerer derfor godt i f.eks. soveværelset, men farven repræsenterer også intellekt og kan bruges i arbejdsrum som et kontor.   

 

Alle farverne findes naturligvis i en verden af forskellige nuancer, som kan pege farverne i en retning. En mørkere grøn vil f.eks. gøre rummet mere roligt, mens en lysere blå vil give mere energi og ungdommelighed.

Ved valg af farver, har vi brugt vores egen maler i Horsens, og kan derfor anbefale, at finde en lokal maler og få rådgivning. På den måde bliver farvevalget matchet med lige præcis dine ønsker og rammer den stil, du har i din bolig.

Kommentar (2)

 • Rastrear Celular| februar 11, 2024

  Se você está pensando em usar um aplicativo espião de celular, então você fez a escolha certa.

 • Theo| marts 27, 2024

  You’re really a excellent webmaster. This web site loading pace is
  incredible. It kind of feels that you’re doing any unique trick.
  Moreover, the contents are masterwork. you have performed a excellent task on this subject!

  Similar here: najlepszy sklep and also here:
  Sklep internetowy

 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *