Sådan passer du bedst på din bil

En bil er en dyr investering og kræver meget vedligeholdelsesarbejde, hvis den skal kunne være funktionsdygtig flere år fremadrettet. Derfor er det vigtigt at tage god hånd om den, og sørge for at der ikke er nogle problemer med den. 

 

Det kan nemlig hurtigt komme til at koste dig dyrt, hvis du ikke giver din bil den omsorg, som den har brug for.

 

Skift olien med jævne mellemrum

 

Når det kommer til olie, har hver bilproducent forskellige ting at sige, men de fleste eksperter er enige om, at det er fint at skifte olie regelmæssigt. 

 

Din bil brug for olie, til at smøre din motor mm. Hvis der ikke er frisk olie på din bil, vil snavs opbygge sig og til sidst ødelægge din motor, hvilket koster dig utrolig dyrt. 

 

 

Det plejer at være lige til at skifte olie på de fleste biler, men hvis du er i tvivl om, hvordan du skal gribe det an, så klik ind på https://www.ab-auto.dk og book en tid.  

 

Rengør indersiden og ydersiden af din bil hver måned

 

At holde din bil ren er som at holde dit værelse rent, bortset fra at alle kan se din bil og dermed se, hvor gennemskue hvor stort et rodehoved du er. Desuden er udbyttet af en utrolig lille indsats stor, når det kommer til at gøre sin bil ren. 

 

Det kræver ikke mere end en fugtig klud til at tørre overfladerne af indvendigt, samt en tur i en drive-in bilvask en gang om måneden. 

 

Omkostningerne ved ikke at gøre det, kan imidlertid være store, idet en uren bil kan trække snavs til sig, der kan ødelægge både indvendige og udvendige dele af din bil, samtidig med det giver dem omkring dig et dårligt indtryk, hvis du ikke har styr på din bil.

 

Tjek dæktrykket jævnligt

 

Forkert dæktryk kan føre til mange problemer, herunder ustabilitet, at bilen kører mindre på literen, og selvfølgelig flade dæk. 

 

Det er derfor vigtigt at få målt bilens dæktryk jævnligt, for at sikre at det er det rette. Det koster nemlig en hel del mere at reparere din dæk, fordi du har kørt med det forkerte dæktryk, fremfor at få tjekket dæktrykket jævnligt. 

 

Der står dæktryksmålere rundt omkring på de fleste tankstationer, så der er rig mulighed for at få det gjort hver anden gang du er nede at tanke. 

 

Sørg for at dine spejle altid fungerer

 

Det vigtigste ved at køre bil, er at have et godt overblik. Derfor er det utrolig vigtigt at både sidespejle og bakspejlet, altid er rene, indstillet korrekt og velfungerende. 

Velfungerende spejle kan spare dig for mange vejproblemer, og omkostningerne ved ikke at sørge for at de er i orden, kan være uendelig store.  

 

Opbevar din bil ordentligt 

 

Hvis du skal være væk et stykke tid, så sørg for, at din bil er ordenligt opbevaret, ren, fyldt med benzin og at du starter den med jævne mellemrum for at holde batteriet frisk. 

 

Hvis du ikke sørger for at gøre det ovenstående, kan det føre til et dødt batteri, samt en defekt motor, hvis din bil ikke er korrekt opbevaret. Desuden kan du også få et problem med diverse dyr, der kommer til at bruge din bil som husly, og disse vil ikke hjælpe hjælpe dig med at betale vedligeholdelsesregningerne.

 

Artiklen er sponsoreret af https://www.ab-auto.dk